.... Peki ya hiç mi yeni eser kabul etmiyorlar? Ediyorlarsa öne çıkarmak için ne yapmam gerek?
....Ayrıca eğer bu yıl kabul ederlerse seneye mi basacaklar anlamına geliyor?
Kağıda basım işi , risk yüklenmeye başladı , daha seçici olmak zorunda kaldılar .
Dijital olarak maliyet düşümü ve insanların telefonları ile okuma alışkanlıkları tetikleyen sebep .
Tarafsızca anlatayım ne işler dönüyor .....
Müzikten örnek vereceğim . Diyelim ki birisi şarkı yazıyor kendini insanlara tanıtmak , duyurmak istiyor . Youtube kullanıyor vs...
Ona diyoruz ki , akıl verme babında . Önce cover yap , başkalarının şarkılarını yorumla , belirli bir beğeni kazan , sonra kendi parçalarını sunma aşamasına geçersin .
Bu piyasada da , çabuk ilerleyenler benzeri taktik kullanıyorlar . Diyelim ki Batman kara şovalye , konuya yan story ekliyor , çizimlerini yapıyor lettering kurgu hazırlıyor , basım firmasına gönderiyor . Şirket direk önce bu projeye bakar . Batman karakteri tasarım olarak belli çünkü , yan karakterler bile öyle .
Okuyucu garipsemeyecek , yani risk sıfır . Telifini verir , yan story basılır , çabucak satar . Bitti gitti .
Yeni proje basmaz mı şirket ? basar , neden basmasın . Tanıdıktır , kendini kanıtlamıştır , zaten potansiyel destekçisi vardır .
Örnek verelim , x kişi çok iyi ressamdır , instagram vs. hesapları vardır , fanart lar , karakterler tasarlıyordur , belirli bir kitlesi zaten oluşmuştur .
Sonra kendi hikayesini ustalıkla oluşturur , şirket bakar projeye , diğer işlerine , tamam der bunda zaten potansiyel var .
Diğer sorular ise , diyelim benim basım yayım şirketim var , alanım ise comic book . Bana sadece bölgesel ulaşılmaz . Örnek amerikan firması ise , sadece amerikadan eserler kabul etmiyor ki , diğer ülkelerden de gelir . Gelir ne ki ... yağar adeta . Bunu neden söylüyorum , göndereceğiniz eser diğerlerinden çok çok çok iyi olmalı . Her anlamda , senaryo , kurgu , çizim .
Tek kişi ile bu işler çok zor , her zaman grup olmayı öneriyorum . Gençsiniz , sinerji yaratın . Grup oluşturun , 2 çizer 2 senarist kurgucu neyse , ideal görüyorum .
Karakter tasarımı , kitap kapağı , çocuk kitabı çizimlerim yoğun . Yüklenici olarak sizin işinizi yapacak zamanım yok .
Fakat abilik her zaman yaparım 538 609 49 08 arayıp danışabilirsiniz , siz de arayabilirsiniz , burada ki diğer üyelerde , bilgilerimle yardımcı olmaya çalışırım , eskiden ücretle anime yada manga background çizerliği yaptım .
Yukarıdaki yazılar da herşeyi anlatamadım , sayfalarca yazmak gerek , mazur görün .
Kitabın ortasından sorulara basitçe cevap verme özürlüyüm , şimdiden affola....
Hepsini görmek için tıklayın...