www.TRART.org'a Hoşgeldin

Merhaba. Burası bir çok özelliğe sahip gelişmiş bir site/forum sistemi ile kurulmuş bir sanat sitesi. Faydalanabileceğin bolca döküman ve iletişime girebileceğin bir çok kullanıcı var. Kurgusal çizim sanatları ile veya kurgusal hikayeler ile ilgiliysen ya da bununla ilgilenen kişilerin kaleminden çıkan çalışmalara göz atmak istiyorsan daha fazla bekleme!

Duyuruyu Kapat
[DUYURU] :MCW (Manga-Comics-Webtoon) Projesi TRART Okuma Platformunda Yayında! Çizgi romanı okumak için TIKLAYIN
Duyuruyu Kapat
[ÇİZGİ ROMAN] [YENİ SERİ]:Mehmet MAH'ın kaleminden "Uzak Gezegen" çizgi romanı 2. bölümü ile TRART Online Oku da Yayınlandı! Okumak için TIKLAYIN

Bu Sayfayı Paylaş

1. ArchitectC19

ArchitectC19 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    5
    Meslek:
    Üniversite Öğrencisi
    2015'te yazılan bununla alakalı bir konu görünce ben de neden olmasın diyerek açmaya karar verdim. Geçici çizer arıyorum. 2 karakter (karakterler fiyata göre artabilir) ve 5 sayfa çizebilecek herhangi bir çizer arıyorum. Image Comics ve Dark Horse Comics yayınevlerine çizimle beraber başvuracağım. Senaryosu tümüyle bana aittir ve 3 yıldır bu hikâye üzerinde uğraşıyorum. Image Comics yayınevine 1 şubatta çizimsiz başvurmuştum ve hala cevap gelmediği için (sitelerinde fikirleri de kabul ediyoruz ve 1 ay geçerse ve hala cevap almamışsanız reddettik sayın yazmışlardı) reddedildim olarak saymaya karar verdim. Normalde yabancı çizer buldum ama para yollayamadım ve yerel ücretlendirme yapmasına rağmen 2 karakter çizimine 5000 lira istedi. Ben de buraya sormaya karar verdim. İlk defa bu foruma yazı yazıyorum bu yüzden hatalarımı lütfen kusuruma bakmayın. Ayrıca bu sektör hakkında pek bilgim yok eğer bilgilendirirseniz de çok memnun olurum.

Aklımda neden cevap alamadığımla ilgili 2 sorun var. Ya çizim olmadan başvurduğum için ya da Amerika dışında yaşadığım için reddettiklerini düşünüyorum. Neden reddettiklerini de eğer biliyorsanız yazsanız iyi olur çünkü bundan sonra cevap vereceklerini düşünmüyorum.

Eğer benimle irtibata geçmek veya bir şeyler sormak istiyorsanız ArchitectC16#2046 discord hesabıma veya ceren.zeren12@gmail.com e posta adresime yazabilirsiniz.

2. TarikAyaz

TarikAyaz Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ödül Puanları:
    5
    Meslek:
    Çizer
    2 firma da yıllık program yaparlar , geçen sene ve bu sene için adaptasyon çalışıyorlar . Game of thrones , avatar gibi pek çok başka eski eser örnek verilebilir . 30 bin kişi başvuru yapmış , içlerinden zaten bilinen tutmuş eserleri adaptasyon seçmişlerdir .Seneye ne hedeflenir bilinmez , yani bu gönderdiğiniz eserin kötü olduğu anlamına gelmez , tavsiyem çizimsiz göndermeyin ...

3. ArchitectC19

ArchitectC19 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    5
    Meslek:
    Üniversite Öğrencisi
    Peki ya hiç mi yeni eser kabul etmiyorlar? Ediyorlarsa öne çıkarmak için ne yapmam gerek?

4. ArchitectC19

ArchitectC19 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    5
    Meslek:
    Üniversite Öğrencisi
    Ayrıca eğer bu yıl kabul ederlerse seneye mi basacaklar anlamına geliyor?

Son düzenleme: 24 Şubat 2023
  5. ArchitectC19

ArchitectC19 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    5
    Meslek:
    Üniversite Öğrencisi
    Çizer olduğunuz yazıyor, merak ediyorum eğer fiyatta anlaşabilirsek istediklerimi çizebilir misiniz? Eğer evet yazarsanız ayrıntıları daha sonra mesajlaşabiliriz.

6. TarikAyaz

TarikAyaz Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ödül Puanları:
    5
    Meslek:
    Çizer
    .... Peki ya hiç mi yeni eser kabul etmiyorlar? Ediyorlarsa öne çıkarmak için ne yapmam gerek?
    ....Ayrıca eğer bu yıl kabul ederlerse seneye mi basacaklar anlamına geliyor?

Kağıda basım işi , risk yüklenmeye başladı , daha seçici olmak zorunda kaldılar .
    Dijital olarak maliyet düşümü ve insanların telefonları ile okuma alışkanlıkları tetikleyen sebep .

Tarafsızca anlatayım ne işler dönüyor .....

Müzikten örnek vereceğim . Diyelim ki birisi şarkı yazıyor kendini insanlara tanıtmak , duyurmak istiyor . Youtube kullanıyor vs...
    Ona diyoruz ki , akıl verme babında . Önce cover yap , başkalarının şarkılarını yorumla , belirli bir beğeni kazan , sonra kendi parçalarını sunma aşamasına geçersin .

Bu piyasada da , çabuk ilerleyenler benzeri taktik kullanıyorlar . Diyelim ki Batman kara şovalye , konuya yan story ekliyor , çizimlerini yapıyor lettering kurgu hazırlıyor , basım firmasına gönderiyor . Şirket direk önce bu projeye bakar . Batman karakteri tasarım olarak belli çünkü , yan karakterler bile öyle .
    Okuyucu garipsemeyecek , yani risk sıfır . Telifini verir , yan story basılır , çabucak satar . Bitti gitti .

Yeni proje basmaz mı şirket ? basar , neden basmasın . Tanıdıktır , kendini kanıtlamıştır , zaten potansiyel destekçisi vardır .

Örnek verelim , x kişi çok iyi ressamdır , instagram vs. hesapları vardır , fanart lar , karakterler tasarlıyordur , belirli bir kitlesi zaten oluşmuştur .
    Sonra kendi hikayesini ustalıkla oluşturur , şirket bakar projeye , diğer işlerine , tamam der bunda zaten potansiyel var .

Diğer sorular ise , diyelim benim basım yayım şirketim var , alanım ise comic book . Bana sadece bölgesel ulaşılmaz . Örnek amerikan firması ise , sadece amerikadan eserler kabul etmiyor ki , diğer ülkelerden de gelir . Gelir ne ki ... yağar adeta . Bunu neden söylüyorum , göndereceğiniz eser diğerlerinden çok çok çok iyi olmalı . Her anlamda , senaryo , kurgu , çizim .

Tek kişi ile bu işler çok zor , her zaman grup olmayı öneriyorum . Gençsiniz , sinerji yaratın . Grup oluşturun , 2 çizer 2 senarist kurgucu neyse , ideal görüyorum .

Karakter tasarımı , kitap kapağı , çocuk kitabı çizimlerim yoğun . Yüklenici olarak sizin işinizi yapacak zamanım yok .

Fakat abilik her zaman yaparım 538 609 49 08 arayıp danışabilirsiniz , siz de arayabilirsiniz , burada ki diğer üyelerde , bilgilerimle yardımcı olmaya çalışırım , eskiden ücretle anime yada manga background çizerliği yaptım .

Yukarıdaki yazılar da herşeyi anlatamadım , sayfalarca yazmak gerek , mazur görün .
    Kitabın ortasından sorulara basitçe cevap verme özürlüyüm , şimdiden affola....

7. ArchitectC19

ArchitectC19 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    5
    Meslek:
    Üniversite Öğrencisi
    En azından size başvurumu atsam değerlendirebilir misiniz? Nasıl olduğunu? Bu sektör hakkında sadece 1 kez birisiyle konuşabildim yani sizin gibi sektörü bilenlere ihtiyacım var. Aslında 2 tane yabancı çizer bulmuştum ama biri yerel ücretlendirme yapmadığı için mesajlaşmıyorum, diğerini yazmıştım zaten ve en azından tanıdığınız bildiğiniz boş zamanı olan çizer var mıdır? Gerçekten bu işi aşırı en az 10-20 yıl yapmak istiyorum (yani hayatımı damak istiyorum) ve son birkaç gündür tarihe ve e postaya bakmaktan kafayı yemiştim yataktan daha bugün çıkabildim ve beni kesin reddettiklerini kabullenip başka alternatifler aramak için çabaladım. İsterseniz size her iki yayınevinin başvuru şartları sitesini ve benim yazdığım İngilizce başvuru word veya pdf dosyalarını atarım discord üzerinden.Eğer discord hesabınız yoksa e postama mesaj atabilirsiniz hepsini ilk iletide yazdım. Eğer Discord üzerinden bana ulaşırsanız belki sesli sohbet de edebiliriz.

8. ArchitectC19

ArchitectC19 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    5
    Meslek:
    Üniversite Öğrencisi
    Burası herkese açık bir yer olduğu için buraya direkt atamam maalesef.

9. ArchitectC19

ArchitectC19 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    5
    Meslek:
    Üniversite Öğrencisi
    Eğer çizimim iyi olsaydı çoktan her siteye yüklemiştim ve ir sürü hesaplar oluşturmuştum aynı zamanda çoktan başvurmuştum bile ama bende çizim hiç olmadığı için şu an bu kadar zorlanıyorum ve gerçek hayatta kimse çizimle alakalı insanlar değiller maalesef ki.

10. ArchitectC19

ArchitectC19 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    5
    Meslek:
    Üniversite Öğrencisi

11. TarikAyaz

TarikAyaz Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ödül Puanları:
    5
    Meslek:
    Çizer
    Discord hesabım vs.yok . Resmi mail adresim thuna28@hotmail.com .
    Sizde öyle yaparsanız , resmi hesaptan resmi hesaba iş gönderilmeli .

Size ve diğer üyelere uyarım niteliğinde olmuş olsun .
    Eserinizi önce sertifikalayın , yerli yabancı kuruluşlar mevcut , ücretlendirme de çok ucuz .
    Telif yerine geçmiyorsa da , devlet bu kuruluşlara yetki vermiş , mahkemede kullanılır anlamı taşır .
    Eser olarak herşey sertifika olabilir , müzik , görsel , makale , senaryo , kaba kurgular bile...

12. ArchitectC19

ArchitectC19 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    5
    Meslek:
    Üniversite Öğrencisi
    Peki ya burada sertifikayı alırsam yurt dışında sorun olur mu?

13. ArchitectC19

ArchitectC19 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    5
    Meslek:
    Üniversite Öğrencisi
    Ben eserimi en az 10-20 yıl boyunca devam ettirmeyi düşündüğüm için nasıl sertifika alınıyor? Eğer bu ülkeden alırsam yurt dışında hukuksal olarak sorun çıkar diye korkumdan almadım bunca zaman.

14. ArchitectC19

ArchitectC19 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    5
    Meslek:
    Üniversite Öğrencisi
    Lütfen her şeyi e posta olarak cevaplayın.

15. ArchitectC19

ArchitectC19 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    5
    Meslek:
    Üniversite Öğrencisi
    Not: Şu an gayet arkadaş bana yardımcı oluyor ama hala çizer bulamadım yani her teklife açığım.

16. Atlantamayor

Atlantamayor Captain ⭐⭐⭐

Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba, projenizde çalışmak istiyorum. Eğer çizim tarzım aklınızdaki fikirle uyuşuyorsa lütfen benimle iletişime geçin. https://www.deviantart.com/llypooth

Bu Sayfayı Paylaş