www.TRART.org'a Hoşgeldin

Merhaba. Burası bir çok özelliğe sahip gelişmiş bir site/forum sistemi ile kurulmuş bir sanat sitesi. Faydalanabileceğin bolca döküman ve iletişime girebileceğin bir çok kullanıcı var. Kurgusal çizim sanatları ile veya kurgusal hikayeler ile ilgiliysen ya da bununla ilgilenen kişilerin kaleminden çıkan çalışmalara göz atmak istiyorsan daha fazla bekleme!

Duyuruyu Kapat
[DUYURU] :MCW (Manga-Comics-Webtoon) Projesi TRART Okuma Platformunda Yayında! Çizgi romanı okumak için TIKLAYIN
Duyuruyu Kapat
[ÇİZGİ ROMAN] [YENİ SERİ]:Mehmet MAH'ın kaleminden "Uzak Gezegen" çizgi romanı 2. bölümü ile TRART Online Oku da Yayınlandı! Okumak için TIKLAYIN

Bu Sayfayı Paylaş

1. DarkHall

DarkHall TRART Yöneticisi Site Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    635
    Ödül Puanları:
    700

Ozan Erman'ın kaleminden İstanbul da geçen bilim kurgu temalı 'Kapsül 59' çizgi romanı ilk bölümüyle Kasım ayının ortasından itibaren TRART Online Okuma platformunda yayınlanmaya başlıyor!

Seride, büyük bir felaket sonrası yaşanılabilirliğini büyük ölçüde kaybeden ve kuraklaşan İstanbul şehrinde, radyoaktif sızıntıya, açlığa ve susuzluğa karşı yaşamaya çalışan iki kardeş konu alınıyor. Bu sıkıntıların yanında şehirde, yağmacı çetelerin, vahşi hayvanların ve radyoaktif ışınlara maruz kalıp mutantlaşmış insanların da var olması bir çok tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Hikayedeki abi kardeş hayatta kalmak için nasıl yollar izleyecekler, nasıl insanlarla tanışacaklar ve nasıl tehlikelerle karşılaşacaklar...

Serinin tamamı renkli sayfalardan oluşacak ve her hafta Cumartesi günü bir bölüm olarak yayınlanacak.

TANITIM VİDEOSU

Çizgi Romanı okumak için "TIKLAYINIZ"

2. BravehT

BravehT Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ödül Puanları:
    5
    Meslek:
    Öğrenci
    ben çok begendim hikaye güzel başladı devamını bekliyorum :D5f02ecd:

ozan erman bunu beğendi.
  3. DoRoMoN

DoRoMoN yabadabaduuu

Alınan Beğeniler:
    52
    Ödül Puanları:
    85
    Meslek:
    Öğrenci
    boyle hikayelerin hastasiyim :074:cok hosuma gitti yer imlrine ekledim biriksin toplu okuyim :70bff581:

4. ozan erman

ozan erman Yeni Üye Çizer

Alınan Beğeniler:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Ben de acele edeyim. :074:...

Mehmet MAH ve JumperS bunu beğendi.
  5. JumperS

JumperS Mehmet

Alınan Beğeniler:
    51
    Ödül Puanları:
    75
    Meslek:
    Öğrenci
    güzel bir çizgi roman olmuş tebrikler :D5f02ecd:

6. Mehmet MAH

Mehmet MAH Mehmet MAH Çizer

Alınan Beğeniler:
    346
    Ödül Puanları:
    255
    Meslek:
    tıbbisekreter
    Merhaba , uzun süredir trartdaki yeni çalışmalar okuma planımdaydı ,uzunca bir aradan sonra trartda tekrar aktif olmaya çalışıyorum online çalışmaları da tek tek inceleyip okuyayım dedim. Konusu çok ilgimi çektiği için öncelikle Kapsül 59 dan başladım dün başlamıştım şu an 7. bölüme geldim.
    Ben çok beğendim ,her sayının sonunda sonrasını gerçekten merak ettim ,bu şekilde iki günde 7. bölüme kadar merakla okudum.

Yerli çizgiromanları mümkün mertebe takip etmeye çalıştım , basılı olanları alıp okumaya çalıştım Delibalta çizgiromanını çok beğenmiştim onun dışındaki yerli çizgiromanlarda aradığımı bulamamıştım.Ben yerli çizgiromanda italyan ,amerikan ,japon çizgiromanlarında bulamadığım şeyileri arıyordum , kendi kültürümden bir çizgiromanı okumak istiyorum bu bana daha sıcak geliyor. Türk filmini sevmemiz gibi bir şey bu. İnsanın yaşamadığı şeyleri anlatması senaryolaştırması zor olur , umut sarıkaya manga yapmaya çalışsa yavan olurdu , aynı şekilde bir manga çizerininde umut sarıkaya karikatürü yapamaz.Umarım örneklerle anlatması zor olan bu duygularımı anlatabilmişimdir.
    Ben türk çizgiroman çalışmalarında hep yerliliğin eksik olduğunu düşünüyorum ama trartdaki çalışmalar ,bayanbaskettbal olsun Kapsül 59 öyle değildi .
    Kapsülü okurken bende Nükleer savaş sonrası İstanbulda gezdiğimi hissettim , Ortaköy cami sahnesinde içim çız etti , abi ve kardeş için gerçekten endişeleniyorum , hayatta kalmak için planlanan düşünceleri okuyorum bende kafamda şöyle böyle yapardım diye düşünüyorum.
    Renklendirme çok güzel olmuş ve felaket sonrası şehre çok yakışmış .
    Şimdiden bu kadar sayı olması çok sevindirici umarım azminiz devam eder ;)
    Bence harika bir yerli çizgiroman olmuş

Tek eleştirim nükleer felakete uğramış bir şehirde daha ilgiç ve korkutucu canavarlar görmeyi beklerdim ama yaralı köpekler çıktı :cry:mutant iki başlı at büyüklüğünde köpekleri görmeyi isterdim . /Sırtlanların olması güzeldi kendi kendime sırtlanların felaket sonrasında hayvanat bahçesinden kaçıp şehirde üreyip yaşadıklarını düşündüm. Okurun ilgisini çekip ,okura da düşünme payı verilmesi çok güzel.

Başarılarınızın devamını diliyorum umarım kapsül 59 güzel bir şekilde devam eder. Şuna inanıyorum ki eğer ilerde Türk çizgiromanı olacaksa doğum yeri de aha burası trart olacak .:sweatsmile:

ozan erman ve DarkHall bunu beğendi.
  7. ozan erman

ozan erman Yeni Üye Çizer

Alınan Beğeniler:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Birilerinin bu hikayeyi begenmesi beni acayip mutlu ediyor.

8. khatam95

khatam95 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Hello, I was planning to read new works in trart for a long time, after a long break, I am trying to be active in trart again, I thought I would review and read online studies one by one. I started with Capsule 59 first, because I was very interested in the subject, I started yesterday and now I have come to the 7th episode.

DarkHall bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş