www.TRART.org'a Hoşgeldin

Merhaba. Burası bir çok özelliğe sahip gelişmiş bir site/forum sistemi ile kurulmuş bir sanat sitesi. Faydalanabileceğin bolca döküman ve iletişime girebileceğin bir çok kullanıcı var. Kurgusal çizim sanatları ile veya kurgusal hikayeler ile ilgiliysen ya da bununla ilgilenen kişilerin kaleminden çıkan çalışmalara göz atmak istiyorsan daha fazla bekleme!

Duyuruyu Kapat
[DUYURU] :MCW (Manga-Comics-Webtoon) Projesi TRART Okuma Platformunda Yayında! Çizgi romanı okumak için TIKLAYIN
Duyuruyu Kapat
[ÇİZGİ ROMAN] [YENİ SERİ]:Mehmet MAH'ın kaleminden "Uzak Gezegen" çizgi romanı 2. bölümü ile TRART Online Oku da Yayınlandı! Okumak için TIKLAYIN
Yazı Renk
Arkaplan Renk
Arkaplan Resim
Kenar Renk
Yazı Tipi
Yazı Boyutu
  1. Merhaba arkadaşlar! Bugün tüm amatörlüğüm ile elimde olan kullanabildiğim ve ya kullanamadığım tüm malzemelerimi tanıtacağım. Ayrıntılı ve uzun bir şey yazacağım sanırsam şimdiden uyarayım! :D Umarım yararlı olabilirim. Bayağı bir tereddüt ettim yazma konusunda zira. Neyse başlayalım?

    Her türlü taslak, eskiz için kullandığım şeyler bunlar.
    [​IMG]

    Çok bir açıklamaya gerek bunlar hakkında. Sıradan malzemeler. Şöyle bir listelersem;

    • 0.7 uçlu kalem
    • 0.5 rotring
    • Faber Castell mavi silgi
    • Hamur silgi
    Normal A4 kağıdı kullanırım genelde. Bunun yanında zaman zaman yaptığım suluboyalar da kullandığım Canson 200 gram, dokulu resim kağıdı, rastgele oldukça cuzi miktar da bulup aldığım yazıcı kağıdından en azından daha kullanışlı olan 25x35 120 gr. alfa marka kağıtlarımda var.

    Bunlar da karakalem malzemelerim.
    [​IMG]

    Yakın bir zamana kadar bu resimde ki hiç bir malzeme yoktu elimde o yüzden çok net bir bilgilendirme yapamayabilirim şimdiden kusura bakmayInız.


    ~LYRA - REMBRANDT ART DESİGN~

    Yaklaşık bir ay evvel aldığım fakat kullanma fırsatını doğru dürüst elde edemediğim settir. 4H dan 6B ye kadar toplam 12 kalem bulunuyor içinde. Set kutusunun içerisinde bir ton sıkalası bulunmakta. Altlarında Almanca, İngilizce açıklamalarda bulunmakta. Elinizde çeşitlilik olsun istiyorsanız önerebileceğim bir set.
    B serisi yumuşak uçlu ve koyu renkli kalemlerdir.
    H serisi ise daha sert uçlu ve açık tonlu kalemlerdir. Daha çok eskizlere taslaklara uygundur.
    Hemen yanlarında bulunan da tek tek aldığım Derwent'in kalemleri ve Lyra'nın farkı ise derwent'in kullanımı biraz daha sert geldi bana. İkisi de iyi markalar. Lyra daha 'soft kaçıyor' karşılıklı aynı numaraları denediğim de.
    Eğer kara kaleme yeni başlıyor iseniz. Faber Castell 3H HB B 2B numaraları size yeterli olacaktır. En azından bana olmuştu.
    NOT! TONLAMA DA SIKINTI YAŞIYOR İSENİZ BENİM RESİM DE HAZIRLADIĞIM GİBİ ELİNİZDEKİ KALEMLERLE BİR SIKALA HAZIRLAYIP ALIŞANA KADAR ONU KULLANABİLİRSİNİZ ^^


    Yanlarında bulunan da kimimizin peçete ile kimimizin pamukla, kulak çubuğu ile yaptığı şeyi yapan Tortillon stump isimli bizim kağıt kalem diyebilceğimiz bir malzeme.
    [​IMG]

    Dediğim gibi bir dağıtıcı görevi görüyor. Tabi klasik yöntemimiz peçete ve kulak çubuğu da iyidir fakat bu daha kontrollü bir kullanım sağlıyor. Benim elimde small ve medium olarak iki adet var. Resimdeki small. Özellikle portre de insan yüzündeki o ışık ton dağılımını oldukça kolaylaştırıp daha realistik bir görüntü elde etmemizi sağlıyor. Kullanışlı bir malzeme. Benim burada göstermek için yaptığım oldukça acele ve amatörce oldu ama kusura bakmayın.

    Benle ayrılmaz bir bütün olmuş kısma geçiyoruz.
    [​IMG]

    • Uni Posca- Beyaz
    • 0.05, 0.1, 07 artline
    • Artline Calligraphy Pen 1.0
    • Zig Kauçuk tutaçlı ahşap tarama sapı
    • Kuratake, saji-pen, maru- pen, G-pen
    • Winsor & Newton mürekkep (14 ml.)
    Uni Posca- Beyaz : Bu kalemi asıl alma sebebim kumaş üzerine resim yapmaktı. Fakat kumaşı boyamadı. :D Daha sonra beyaz mürekkep niyetine kullanmaya başladım. Kalemi salladıkça ucuna mürekkep geliyor. Keçeli gibi ama daha sulu olduğu için kağıdı çabucak yoruyor ve yıpratıyor. Kalemin ucunu çıkarıp ters çevirebiliyor diğer ucu çıkarabiliyorsunuz. Ucuna bastırdığınızda mürekkep akıyor. (Balerin resmimdeki yıldızları bu kalemn mürekkebini sıçratarak yaptım.) Yine de gerekli bir kalem değil. Dediğim gibi alım amacım farklıydı ^^
    Artline 0.05, 0.1 0.7 : Kullanımı oldukça rahat çeşitli kalınlıkları olan bir kalem. Kağıt üstünde gayet güzel kayıyor. Mürekkebi su da dağılmıyor. Tavsiye ettiğim kalemler. Özellikle benim gibi tarama uçlarında acemi olan birisi için hayat kurtarıcı görev görüyorlar! Calligraphy pen in bir özelliği yok. Kalın kenar çizgileri için kullandığım evde bulduğum bir kalem. Suluboya da dağıldığı için yarı kullanışlı.
    Tarama uçları ve sap : Sapım bana göre oldukça rahat. Hem sajiye hemde maru ya uygun ^^ tutması kavraması normal iyi bir sap.
    [​IMG]
    G-Pen : Kullanımı için tecrübe gerekiyor. O kadar rahat değil ilk başlarda özellikle benim gibi amatörler için. Sanırım aldığımdaki kısa denemeler harici hiç kullanmadım.
    Saji- Pen : Genel de kullandığım uç bu. Arkadaşımın önerisi ile almıştım. Ben de size öneririm. G ye göre kullanımı daha kolay, uygulanan baskıya göre kalınlık daha rahat ayarlanıyor.
    Maru-Pen : Bu ucun amacı ince çizgiler ayrıntılar bildiğim kadarıyla. Malasef bir kere bile kullanmadım. Bana çok zor geldi. Resimde attığım çizgilerden de belli oluyor.


    Winsor & Newton Mürekkep: Mürekkepler konusunda pek bir tecrübem yok. Kullandığım tek mürekkepte buydu şu ana kadar. Tamamen kırtasiyecinin önerisi ile almıştım. Eski mürekkebim ile karşılaştırıldığında rengi falan gayet yerinde fakat diyebilceğim çok bir şey yok.

    PRİSMACOLOUR MARKER
    [​IMG]

    Resim biraz eskidir. Yaklaşık bir yıl önce hediye edildi bu iki set. Oldukça sevinmiştim ilk markerlarımdı! :oops: bir kutu tamamen gri tonları üzerine. Diğerinde ise ana renkler bulunmaktaydı. Renklileri o yüzden pek sık kullanmam.
    [​IMG]


    Bir tarafı ince bir tarafı kalın bu kalemlerin yoğun bir kokusu da var şimdiden söyleyeyim. Sert uçlular. Renkleri bu şekilde. Gri tonları baya kullanışlı. Kuruması ve rengin tam anlamıyla oturması azıcık zaman alıyor. Leke bırakıyor gibi gelse de tam anlamıyla kuruduğunda homojen gözüküyor. Türkiye de bildiğim kadarıyla bulunmuyor malasef. Şu şekilde ilk denememi ve sonraki bir kullanımı da göstereyim.
    [​IMG] [​IMG]


    Kuru Boyalar

    [​IMG]
    Öncelikle Toplama olan küçüklüğümden beri var olan kalemlerimi göstereyim. Muhtemelen burdakilerden bazıları benim yaşımdadır! Sıra ile kısa kısa yazacağım hakların da.
    Colour Pencil : Pek önermediğim silik kalemler ve çok çabuk kırılıyorlar.
    Pritt : Bazı renkleri iyi olsa da genel olarak kalitesi ortalamanın biraz daha altında olan kalemler.
    Tropiccolours : Kesinlikle ama kesinlikle almayın. Bir boya kaleminin olmaması gereken şekilde sert boyaması kötü, kağıdı öldüren bir set.
    Fatih : Bunlarda ortalamanın altında kalemler renkleri genelde soluk oluyor. Belki eski olmalarından olabilir.
    Faber Castell : Sanırım bu markayı bilmeyen yoktur? :D Kesinlikle sizi amatörlükten başlayarak uzun süre götürecek kalemler. Küçümsemeyin. Tek sorunları içlerinin çok çabuk kırılıyor olması. Ama profesyonel setlere yönelmenize gerek duyurmayacaklardır iyi kullanım da uzun bir süre.
    Luck Prince : Benim faberin tamamlayıcısı olarak gördüğüm boyalar. İlk aldığım setlerden :D Faberin kötü olan renkleri mesela onda buluyorum. Gibi onu aratmıyor kalite bakımından.


    [​IMG]
    Ve yazımızın sonunda büyük bir hevesle alıp daha sonra küçük bir hüsrana uğradığım Derwent Coloursoft 24'lü seti. Hayal kırıklığı sebebim. Mükemmel olacaklarını düşünmüştüm. O zamanlar cahildim tabi ki. Aldığım ders önemli olan malzeme değil beceridir. Eğer boyamanız iyi değilse katiyen özellikle set olarak almayın derwent ya da diğer markaları. Boyama seviyeniz atlamaycaktır. Ehem neyse.
    Set olarak baz alırsak. Dar bir set olduğu için ana renklerin ikişerli üçerli tonlarının bulunduğu bir set. Çok düşünüyor iseniz daha büyük bir set almanızı ya da tek tek almanızı tavsiye ederim.
    Kalemlere geçersek. Kalemler kesinlikle aşırı kullanışlı. Dayanıklı, boyaması kolay, dağıtması kolay. Kağıdı yormuyorlar. Artık faberler bana yetmiyor diyenler iç rahatlığı ile alabilirler bunları. Öte yandan şimdilik düşünmüyorum diyenler. Tek tek satıldığı için ten renklerini, ana renkleri alabilirler. Üzerlerine faber ile çok rahat tonlama yapıyor. Bir şekilde faberlerin de kağıdı yormasını engelliyorlar.

    Herkese önerim ise derwent almaya ihtiyaç duymasanız bile C570, C560 kodlu ten renkleri, siyah ve beyaz kalemlerini almaları. Ciddi mana da işleri kolaylaştırıp daha iyi sonuçlara varmanızı sağlarlar.
    Ve yazımın sonuna geldim. Umarım yararlı bir şey yazabilmişimdir. Biraz amatörce bir tanıtım oldu ama mazur görün. Sorunuz olursa da sormaktan çekinmeyin. Daha sonra güncelleme de yapabilirim.
    :79:


Top